Speedy I &II

Nieuwe versie van de succesvolle Project TF en TF100

De machine is compacter en heeft toch grotere bewerkingsbereiken. Ze kan nu tegen een muur geplaatst worden aan twee zijden. Breedte 2450 lengte 1990. Minder dan 5 vierkante meter nodig en kan nog steeds platen met onbeperkte lengte aan.
Drukrollen bovenaan met een torsiebar zodat er meer gelijkmatige druk is op de platen onafhankelijk of de platen breed of smal zijn.

Met deze machine kan men flexibel werkstukken bewerken in één opspanning. De machine kan zowel rijboringen als gewone verticale boringen maken, zijdelingse boringen in de 4 zijden van uw werkstuk evenals zagen en frezen (in optie). Alle bewerkingen kunnen gedaan worden op een werkstuk zonder dat men dit manueel hoeft te verplaatsen. Door de computerbesturing is er geen stelwerk meer. De machine kan geprogrammeerd worden vanaf het bureel van de gebruiker met het standaard meegeleverde bureelpakket. Men kan DXF tekeningen importeren van andere tekenprogramma’s (AUTOCAD, AUTOSKETCH, ROBOCAD via DXF File) en zelfs automatisch omzetten in programmacode’s indien ze in lagen getekend zijn. Dit is dan ook automatische CAD-CAM (standaard).

X-as verplaatsing-klemsysteem

Klem verplaatsing wordt verzekerd door hoge precisie voorgeladen prismatische schoenen.

De voorspanning garandeert een verplaatsing met hoge precisie door een afwezigheid van speling.

De NC controle van de versnellingen te samen met de hoge stabiliteit van de structuur zorgen voor een snelle verplaatsing zonder trillingen. De zware klem garandeert een hoge stabiliteit en is bekleed met een materiaal met een hoge wrijvingscoëfficiënt om een goede beweging van het paneel te verzekeren onafhankelijk van dikte veranderingen in het paneel. Het materiaal heeft ook grip op minder goede materialen.

Referentiesysteem voor de panelen

De panelen kunnen gepositioneerd worden tegen de x-as (longitudinale positionering) dankzij één pneumatische referentieaanslag dichtbij de werkzone. Het automatisch starten en de afwezigheid van aanpassingen laat toe om panelen in verschillende afmetingen in volgorde te verwerken. Een speciaal laser systeem (samen met de hoge precisie van het klemsysteem) laat een hoge nauwkeurigheid toe gedurende de boorbewerkingen.

Verticale druk systemen

Een systeem van verticale drukkers verzekerd een perfecte stabiliteit van het paneel tijdens het bewerkingsproces. Gedurende de boor bewerkingen wordt het paneel heel goed vast geklemd tegen de werktafel zodat men de hoogste nauwkeurigheid bekomt zelfs in het geval van licht gebogen panelen

Booreenheid

Een booreenheid voor verticale en horizontale boringen met onafhankelijke boorkoppen. Aluminium structuur uitgefreesd met hoge nauwkeurigheid door een CNC machinecenter. De boring aan de onderzijde voorkomt krassen aan de zichtbare zijde van de plaat en garandeert dat het stof naar beneden valt.

Alle boorkoppen draaien simultaan, kloksgewijze of tegen de klok . Onafhankelijke activering van elke boorkop via pneumatische cilinders voor enkelvoudige of meervoudige boringen tegelijkertijd.

Boorkop met verticale en horizontale spindels plus groefzaageenheid. Verplaatsing op geleiders en voorgespannen geleidingsschroeven garanderen een nauwkeurige en stevige beweging. Gecentraliseerde spanenafzuiging.
Tot 6 pos. gereedschapsmagazijn. “Lamello” functie (opt.).

Mogelijkheid om lock-outs uit te voeren dankzij een speciale optionele eenheid.

 Enkele voordelen zijn:
1) onbeperkte werkstuklengte
2) 1000 mm breedte
3) Minimum breedte is maar 60 mm
4) Dikteaansturing van de klem is 10-60 mm ipv slechts 10 mm bij sommige kollega’s
5) Z as voor zijdelingse boringen is gestuurd (niet manueel in te stellen)
6) Drukregeling van de klem van buiten de cnc mogelijk
7) Luchtfilm zodat de plaat niet geschonden wordt bij de verplaatsing ipv rollen
8) Eenvoudige, gemakkelijk, overzichtelijke toegang tot de bewerkingskop door de grote kap die hoog open kan en de bewerkingskop die ver naar voren komt.
9) Stof valt naar beneden en hindert dus niet de werking van de machine. Als het een vertikale machine is dan valt het stof op de klem die de plaat nu net beweegt. Er is ook een afgesloten afzuigkap voorzien dus niet enkel borstels maar een echte ruimte die afgezogen wordt.
10) Aandrijving van de klem en de boorbalk met tandlat/kogelmoer. Een riemsysteem is minder nauwkeurig.
11) Een bijkomend voordeel is dat de plaat aan beide kanten ondersteund wordt: aan de ene kant door de klem en aan de andere kant door de verstelbare drukbalk. Dit geeft meer stabiliteit.
12) Je kunt niet in de zijdelingse drukker boren als je verkeerde breedte maat opgeeft zoals bij kollega’s
13) Compacte machine (2200 mm bij 2470 mm)
14) U kunt de plaat ook vooraan uit de machine laten komen zodat de machine minder plaats inneemt
15) Men behoeft geen cups meer te plaatsen waar men kan infrezen of boren
16) In de prijs zit standaard: horizontale boringen, dxf invoer, lengte meting, zaagas
17) Automatische reiniging van de lengtemetingssensor
18) Minimum werkstukdikte 10 mm
19) Freesmotor aan vier zijkanten bruikbaar
20) Vijf kanten kun je boren 

Automatisering:

Automatisering: