Software

CADCAM
Cadcam is standaard voorzien en laat toe om op eenvoudige wijze dxf bestanden te importeren op lagen zodat men vanuit Autocad reeds de frezen kan toekennen.
De samenspraak tesamen met de ervaring van de dealer inzake programmatie, machine- en vakkennis is van doorslaggevend belang voor de optimale rentabiliteit van gelijk welke CNC-machine. Daardoor hecht DV Special Machines alle belang aan het geven van een degelijke opleiding, en aan een heel goede ondersteuning op alle gebieden. Zo heeft DV Special Machines ook allerlei programmatuur in eigen beheer ontwikkeld.

Hier gaat men op voorhand kasten-modules aanmaken, waaraan parametrische programma’s gekoppeld worden. Nadien is de ingave van de kasten zeer eenvoudig: kasttype kiezen en maten ingeven en eventuele parameters aanpassen. Eveneens zijn greeploze kasten voorzien.
Deze koppeling kan voor allerlei ander werk gebruikt worden en is vooral interessant op kast-niveau of om verschillende onderdelen tegelijk te behandelen zoals bv. poorten
Excel koppeling voor ronde ramen programmatie
Om een dxf (tekening) om te zetten naar de juiste programmacodes heeft DV Special Machines in Excel een programma ontwikkeld om op een eenvoudige manier van een foto een rond raam te maken.  

Koppeling voor DXF-traptekeningen naar iso-codes
Ook hier heeft DV Special Machines een programma ontwikkeld om op een eenvoudige manier deze tekeningen om te zetten naar iso-codes voor CN12.
Koppeling voor massieve deuren
Op een eenvoudige manier worden de verschillende programma’s gegenereerd voor CN12 om in één tafelopspanning alle stukken te produceren. Niet enkel de massieve deur in zijn geheel maar ook de stijlen en alle regels en panelen kunnen afzonderlijk worden geproduceerd.

Hieronder video van Masterwork 1

 Hieronder video van Master At: visualisering van cups, tafels en werkstuk

Nesting programma

 Master 3D

Klanten website
Op onze klantenwebsite kunt u allerlei nuttige informatie vinden zoals programma-voorbeelden, inschrijving voor opleiding, onderhoudsboekjes, aanvraag voor onderhoudsproducten. Voor de CN7, CN10 en CN12sturing is er zelfs een database gepland voor foutenanalyse. Eveneens worden er bepaalde problemen in detail besproken zoals het uitfrezen van letters met Masterwork, het scannen van logo’s  of het importeren van dxf bestanden op meerdere lagen. Eveneens komen technieken zoals “nesting” aan bod. Om deze website te bezoeken heb je wel een usernaam en paswoord nodig dewelke je bekomt als je klant wordt.

Meesters in het maken van kasten op maat
Masterwood is in tegenstelling tot veel andere CNC gestuurde machinebouwers, hun eigen software ontwikkelen eerder dan beroep te doen op derden .Over de vraag of dit voordelen biedt ten opzichte van software van derden kan gedebatteerd worden. Masterwood is er echter rotsvast  van overtuigd dat zijn software voor de eindgebruikers innovatief en gemakkelijk in gebruik is.
De laatste toevoeging aan Masterwood’s software opties is het modulaire ‘Master Cabinet ‘ programma. Het is ontworpen om sneller te werken en het ontwerp van kasten te vereenvoudigen. Het programma is (zoals alle andere Masterwood software) compatibel met Windows en maakt gebruik van iconen wat het gebruiksgemak bevordert.
“We hebben van het ‘Master Cabinet’  programma een modulair systeem gemaakt zodat de gebruiker alleen dat moet kopen wat hij werkelijk nodig heeft “. Er is een  enorme tijdsbesparing gezien het feit dat er geen markering  nodig is en men dient ook geen mallen te maken. Daarbij komt nog dat het product met de grootste nauwkeurigheid  wordt geproduceerd.
De software is beschikbaar in 3 niveaus.  
Niveau 1 maakt het mogelijk om strakke kasten in enkele minuten te produceren  door gebruik te maken van eenvoudige commando’s die een zaaglijst produceren.
Zijn software bibliotheek bevat 10 deur- en lade- modellen in zowel klassieke als moderne stijl, alsook verschillende types handvatten, poten, scharnieren, ladegeleiders en planksteunen.Wanneer de componenten geselecteerd  zijn, zal het ‘Master Cabinet’  programma de nodige bewerkingsprogramma’s creëren. Dit omvat groeven, boren, drevelen en eventueel andere nodige processen. Het programma omvat ook een mogelijkheid tot nesting  zodat er ruimte en dus geld bij de klant wordt gespaard omdat er geen noodzaak is tot een aparte paneelzaag. De software produceert ook een lijst van noodzakelijke componenten en creëert voor elk een label.
Niveau 2 omvat alle mogelijkheden van niveau 1 en daarenboven omvat ze een ingebouwde bibliotheek van 10000 componenten en 50000 deurmodellen. Ontwerpen kunnen gewijzigd worden door invoegen of vervangen van verschillende deuren, handgrepen, poten, scharnieren, ladefrontons en ladegeleiders. Kasthoofden en  planken  kunnen ook worden gecreëerd.
Het is bij dit niveau ook mogelijk een driedimensionale tekening van een kamer  aan te maken en te bekijken. Dit laat de gebruiker toe om  kasten bij elkaar te zetten in de ruimte.Ideaal bij een gesprek met de klant. Niveau 2 heeft ook een ingebouwd budgetsysteem zodat de klanten  de productiekost kunnen opvolgen van elk project.

Het meest geavanceerde Niveau 3 incorporeert alle mogelijkheden van niveau 1 en 2. Het programma kan niet alleen werken met rechte kasten maar ook gebogen kasten kunnen  worden aangemaakt. Een hoge kwaliteitsresolutie wordt gebruikt om alle elementen in een kamer te kunnen weergeven in een virtuele realiteit.” Door zijn veelzijdigheid , gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid, staat het ‘Master Cabinet’ programma duidelijk in de belangstelling”. Het is  voornamelijk een groot succes  bij keukenbouwers die het enorme potentieel ervan onderkennen..