Project 250 / Winner 250

De bovenfrees machine van hoogwaardige kwaliteit voor een kleine investering.

Vele mogelijkheden om de machine naar uw wensen in te richten. In de basismachine zijn standaard alle elektrische en pneumatische onderdelen aanwezig om de machine in de toekomst te kunnen uitbreiden. Achteraf kunnen er eenvoudig extra motoren, een C-as of gereedschapwisselaars bij geplaatst worden.

Werkvoorbeelden van de Project 250: snel stukwerk produceren

ALGEMEEN
Masterwood is een groepering van verschillende bedrijven waaronder Zangheri Boschetti. Zangheri Boschetti is de fabrikant in boormachines van klein tot groot. Al meer dan 25 jaa maken zij ook CNC gestuurde machines. De Project 250 is dan ook het resultaat van hun grote ervaring in CNC machines. De machine moet compact zijn en toch alles bieden wat U nodig hebt: snel en veelzijdig. De gebruiksvriendelijkheid was een prioriteit: de Project 250 is daarom eenvoudig te bedienen. De machine wordt ook gemaakt voor andere gerenommeerde merken zoals Holzher, Makka, Ganomat en Panhans.

Het grote voordeel van CNC (computer gestuurde machines) ligt hem bij stukwerk en niet bij grote series, zoals men dikwijls denkt. Enkel een CNC gestuurde machine heeft immers geen insteltijden. Voor de Project 250 is het onbelangrijk of het volgende stuk nu een zijkant is of een deurpaneel. Ook de afmetingen zijn onbelangrijk. Men voert de afmetingen in en de computer past alles automatisch aan – dus je moet zelf niets instellen.

VOORDELEN VAN CNC MACHINES

     geen insteltijden
veel minder manipulatie van panelen
alles in één keer gedaan
terwijl de machine bezig is, kun je iets anders doen
snelle levertijden (door snelle productie en stukwerk)

ALLE BEWERKINGEN

De verschillende mogelijke bewerkingen:
verticale eenvoudige boringen
verticale rijboringen op 32 mm
verticale rijboringen op andere afstanden

     verticale rijboringen onder hoek
verticale boringen op een cirkel
horizontale boringen aan de linkerkant 2 diameters
horizontale boringen aan de rechterkant 2 diameters
horizontale boringen aan de voorkant

     horizontale boringen aan de achterkant
zaagsnede in de langsrichting
zaagsnede onder willekeurige hoek
boren onder willekeurige hoek
allerlei freeswerk, zoals cirkels, rechthoeken en willekeurige lijnen en krommen

  • Zeer ingewikkeld freeswerk door het standaard CadCam programma, de meegaande wisselaar, grote diameters van frezen en grote bereiken.

EENVOUDIGE STURING EN GEAVANCEERD

Als men stukwerk wil produceren, moet de machine zeer snel te bedienen zijn. Voor steeds weerkerende panelen kan men eenvoudig het gewenste type paneel oproepen (bv. zijpaneel). U behoeft dan enkel de afmetingen in te geven. De Project 250 doet de rest. Het programma voor een nieuw paneel is zeer eenvoudig in te voeren, omdat alles grafisch gebeurt. Er is geen computerkennis vereist. De machine stelt aan U de juiste vragen (grafisch) en zonder dat U het weet, wordt automatisch het programma gemaakt.

Grafische voorstelling van het te boren en te frezen werk op het scherm. Men behoeft enkel de velden in te vullen. Men heeft interactieve begeleiding en sterke grafische ondersteuning. Eigenlijk een gemakkelijk te bedienen CADCAM pakket dat standaard voorzien is.

De belangrijkste regelingen zijn niet softwarematig om de prijs te drukken maar met echte potentiometers en schakelaars wat de bedienbaarheid verhoogd.

MERK PC MET VACCUUMCUP POSITIONERING

OPTIMALISATIE

De Project 250 kan elk programma, dat U grafisch ingevoerd hebt, optimaliseren, zodat het in de kortst mogelijke tijd uitgevoerd wordt. Deze optimalisatie gaat echter verder dan op de meeste  machines, omdat ze ook rekening houdt met gereedschap. Dus ze kijkt niet enkel naar de kortste afstand. Soms is het immers beter van geen gereedschap te wisselen.

AUTOMATISCHE HERBEREKENING

VOORUITSTREVENDHEID

     verregaande programmatie (optimalisatie, grafische visualisatie, automatische herberekening)
boren zijn viervoudig gelagerd op grotere afstand van elkaar om optimale stabilieit te bekomen

NABEWERKTE TANDWIELEN

Men gebruikt voor de hoekverbindingen tandwielen met tanden met heliocoïdale vorm en geen rechte tanden. De tandwielen zijn nabewerkt op speciale metaal CNC machines. Dit geeft een veel betere krachtoverbrenging en vermindert sterk het geluid.

De aanslagen zijn gemonteerd op  een alu profiel dat op de prismatische  geleidingen gemonteerd is om zo veel mogelijk stabilteit te hebben en zo weinig mogelijk koppel.

DARMLOZE TAFEL

De tafel is darmloos waardoor men flexibel de vacuümcups kan plaatsen. Sommige foto’s tonen cups met andere hoogte dan de standaard hoogte.

  • Vn000009     140*114
  • Vn000010     75*125 longitudinaal
  • Vn000011     125*75 transversaal
  • Vn000012     140*114 met schakelaar
  • Vn000013     125*75 longitudinaal met schakelaar
  • Vn000014     130*30 transversaal met schakelaar
  • Vn000016     130*50 longitudinaal
  • Vn000017     130*50 transversaal
  • Vn000015     voor met jigs te werken doorhet standaard  dubbel circuit van vaccuum

INDEX AGGREGATEN

Allerlei indexaggregaten zijn mogelijk voor speciaal werk. Uiteraard is dit voor tijdelijke operaties en is een horizontale motor veel beter voor deuren af te werken.

AUTOMATISCH CENTRAAL SMEERSYSTEEM

Het smeren is sterk vereenvoudigd doordat men een centraal automatisch smeersysteem heeft.

LUCHTVERZORGINGSEENHEID

 Er is een luchtverzorgingseenheid voorzien zodat men de lucht bijvoorbeeld kan afsluiten.

Allerlei rond werk voor de bogen op de deuren maar ook voor lijnfiguren en glasopeningen.
Een volledige deur kan afgewerkt worden inclusief afschuinen, scharnieren onder drie graden, slot, slotplaat. Eveneens kunnen de bekastingen in één keer volledig afgewerkt worden: afschuinen, slaglat frezen, scharnieren en tegenplaat.

Men heeft  een aparte horizontale motor voor het slot aan de achterkant voor de stabiliteit, met dezelfde motor die 2 uitgangen heeft kan aan de voorkant de scharnieren frezen, dit onder drie graden negatief, zodat men onafhankelijk van dikteveranderingen van de deur steeds de scharnieren exact plaatst. Deze motor kan ook op 0° pneumatische vanuit het programma ingesteld worden voor volledig ingewerkte scharnieren

Men gebruikt horizontale motor voor de stabiliteit in plaats van dure speciale aggregaten.

De drie stukken van bekasting worden tegelijkertijd uitgefreesd waarbij de twee langse zijkanten tegelijk worden afgefreesd.

RONDE RAMEN en WILLEKEURIGE RECHTE VORMEN
Door de gereedschapswisselaar wordt de machine uiteraard uiterst veelzijdig en eventueel kan men deze ook gebruiken voor ronde ramen evenals trappen. De fabrikant levert hiervoor (in optie) zelf de programma’s die de machine direct aansturen. Men behoeft dus geen koppeling uit te werken of programma’s bij derden aan te kopen. Men kan ook trapezium en  gecombineerde schuine vormen realiseren.

Allerlei ramen zoals segmentbogen, gotische, symmetrische 60° korfbogen, halve bogen, willekeurige vormen evenals trapeziumramen kunnen gemaakt worden.

Men geeft het type raam en dan de maten één keer in. Het programma berekent dan alle elementen en vooral al de freesbanen.

De minisink (vingerlas) methode geeft een correcte hoekverbinding. De verschillende stukken worden verbonden en dan in hun geheel gefreesd.                  


TRAPPEN

VERANDAS

Uiteraard kan men met de Project 250 de volledige bewerkingen van de stukken van veranda’s uitfrezen.


CE WETTEN VEILIGHEID

Van bij het ontwerp van de Project 250 werd er rekening gehouden met de laatste nieuwe veiligheidswetten: CE. De volledige kop is afgeschermd maar geeft toch een goed zicht op de bewerkingen. Eveneens zorgt deze afscherming voor minder geluidsoverlast.

De Project 250  is uitgerust met tapijten vooraan.

De bescherming rondom is voorzien van gaten gemaakt zodat U ook doorheen de CE afscherming kunt kijken. Door het uitgekiende ontwerp van de veiligheid kan de machine steeds in twee zones werken.

BUMPER BEVEILIGING (in optie)
Veel minder plaats nodig echter gereduceerde snelheid. Slechts drie meter breed!

De Project 250 kan ook de schuifgeleiders voorboren op de juiste plaats, wat niet met klassieke machines kan gebeuren en veel tijdverlies meebrengt

STANDAARD CAD-CAM :                       MASTERWORK

Undo functie (laatste operatie(s) ongedaan maken) of omgekeerd.
In verschillende werkvlakken werken
Printen van de tekening
Verschillende zoomfuncties

Vacuümcups positionering
Rechtstreeks toegang tot gereedschapsconfiguratie, en aanpassing mogelijk
Import van iso programmatie
Import van voorgeprogrammeerde figuren (scharnieren, slotplaten, enz.)
DXF import en manueel freesbanen toekennen
DXF import met laagnamen; de freesbanen worden automatisch toegekend
Bewerking machinering en volgorde bepaling
ISO codes aanmaken
Programma controle
Tijd evaluatie

Positieaflzezing cups

OPLEIDING IN SAMENWERKING MET VDAB EN OPLEIDINGSCENTRUM HOUT
DV Special Machines geeft programmatieopleiding in samenwerking met het VDAB Trainingscentrum van Mechelen voor de CN12 (en oudere versies) en CADCAM. Gedurende het eerste jaar bestaat deze sessie uit 2 à 3 dagen (gespreid) en wordt gevolgd voor de levering van de machine.  Deze opleiding kan achteraf (na de levering) herhaald worden voor een eventuele opfrissing, verdere perfectionering of als instructie voor eventuele nieuwe werknemers. Afhankelijk van het paritair comité waarin uw bedrijf gecatalogeerd wordt, kan men zelfs de gevolgde lesuren van de arbeiders recupereren. Na de levering van de machine voorzien wij tevens een intense 2/3 daagse praktijkgerichte opleiding bij de klant zelf.

Deurenuitvoering :
Indien de machine geleverd wordt in een binnendeuruitvoering, krijgt de klant ook gratis de beschikking over onze uitgebreide deurenmacro. Deze deurenmacro wordt door onze mensen gedurende geheel aangepast aan de behoeftes van uw bedrijf.
MEEGELEVERDE PROGRAMMATUUR EN WERKVOORBEREIDING

Vermits DV SPECIAL MACHINES gespecialiseerd is in cnc gestuurde machines zijn er heel wat programma’s ontwikkeld om de werkvoorbereiding te vereenvoudigen. Een kopie van deze programma’s kunt u gratis bekomen bij aankoop van een machine. Als klant bekomt u trouwens een gebruikersnaam en paswoord zodat u er een heel aantal kunt opladen van onze klanten website. Uiteraard kunnen deze programma (tegen vergoeding) aangepast worden aan uw vereisten. MasterCabinet wordt nu standaard bijgeleverd.

parametrische programma’s van:
deuren: deurbladen en bekasting
blokbekasting
lijnfiguren-deuren
kasten
werkbladen
rechte steektrap
rechte hoekjes (in MDF deuren)
 
parametrische programma’s allerlei:
valse centers, korfbogen, rond raam, elips, segmenten, napoleon paneel en regels,
glasopeningen, verbinding overschuivende lijsten, …
 
excel macro’s van:
DXF import op lagen met meervoudige bewerkingen en freesbanen en omzetting naar iso codes
DXF import voor trappen en omzetting naar iso codes
DXF import voor ronde ramen en omzetting naar iso codes
Tangentiele bogen tekenen en omzetten naar DXF
 
excel koppelingen van:
deuren en bekasting
kasten
parametrische programma’s
 
autocad macro:
parametrische rechte steektrap met freesbanen, klaar voor Masterwork
 
 
sleutelvrij:
sturing CN12
Cad cam:
MasterWork
 

BESLUIT

Laat ons even de voornaamste voordelen opnoemen van de Project 250:

    Darmloos vacuümsysteem voor een flexibele tafel
Aanslagen in de tafels zodat tafels dicht tegen elkaar kunnen
CADCAM met DXF invoer standaard op meerdere lagen
Bureelprogramma CADCAM en ISO codes aansturing sleutelvrij voor op bureel, thuis en bij de werknemer thuis
ISO code programma naast grafische programma voor moeilijke programma’s zoals repeat until, what if,..
Sturing onder Windows met vaccuümcup positionering  (optie aflezing posities op de afstandsbediening)
Stabiliteit (Grote dimensies van de arm, bati driehoekstructuur en geen buizenstructuur, freesmotor  binnen de arm in uiterste positie, doordachte montage zijdelingse aanslagen, aanslagen in de tafels aan vier kanten ondersteund)
Boorgroep is een massieve brede blok (geen minder stabiele plaat) waaraan de motor hangt zonder tussenstuk en binnen de geleidingen (niet buiten de ondersteuning)
Profibus technologie: coax kabel voor bedrijfszekere communicatie
Werkstukhoogte maximaal 200 mm

Daarom is de Project 250 de ideale machine voor hen, die snel en juist platen willen boren (horizontaal als verticaal) alsmede groeven zagen en serieus freeswerk willen uitvoeren. Vermits men ook een deurenversie kan bekomen,  kan men wel spreken over een zeer flexibel bewerkingscentrum.

ALGEMEEN

De Project 250 geeft U een enorme productieverbetering. Uw boorwerk kan nu computergestuurd snel en exact uitgevoerd worden. Terwijl de machine razendsnel de boringen en het freeswerk uitvoert, kunt U reeds het volgende werkstuk klaar leggen en het vorige wegleggen. En dit alles met een minimum aan instellingen op een eenvoudige manier waardoor U een maximaal rendement bekomt.

Contacteer ons voor meer informatie over deze grote technologische sprong in de toekomst… Uw toekomst!

De illustraties en technische gegevens zijn geenszins bindend. Eveneens is niet alles standaard wat getoond wordt en kunnen er bepaalde elementen enkel als optie in meerprijs bekomen worden.  De fabrikant behoudt zich het recht voor hieraan wijzigingen aan te brengen omwille van technische, commerciële of organisatorische redenen. De hoofdkenmerken van de machine blijven steeds gerespecteerd. Bepaalde delen (veiligheden,…) kunnen veranderen overeenstemmend de geldende wetgeving.
PROGRAMMATIEVOORBEELDEN

Deze en andere programma’s kunnen gekopieerd worden van onze website op het internet voor onze klanten omdat deze verzameling steeds vergroot

Door de vele typen haakse aggregaten kunt u de machine volledig naar uw werkzaamheden configureren. Deze aggregaten worden bijvoorbeeld ingezet voor het maken van ramen, scharnierinkrozingen in deuren en trappen.

De nieuwe constructie, vervaardigd volgens de Finite Element Method (FEM) technology garandeerd een hogere precisie en een hogere machinekwaliteit

Verplaatsing over hoge kwaliteit en nauwkeurige liniairgeleidingen. Brushless aandrijvingen en liniairgeleidingen met een hoge kwaliteit en grote precisie

Automatisch Smeer-systeem dat volledig wordt gecontroleerd door de NC.

Deur om eenvoudig toegang te krijgen tot de machine voor onderhoud

Geluidscabine over de gehele bewerkingsunit, voorzien van een grote slagvaste kunststofruit om duidelijk zicht te houden op het werkstuk tijdens het produceren.

Het geavanceerde vacuümsysteem zorgt voor een zeer snelle omsteltijd van de vacuümcups.

Grote variëteit en flexibiliteit in vacuümcups.

Pneumatische klemmensystemen om rechte en gebogen onderdelen te maken uit massief hout

Nulstops voor panelen met fineer oversteek.

Vlakke tafel voor het aanzuigen van diverse onderdelen en vormen

Uiteraard ook de mogelijkheid om vacuumcups te plaatsen op de vlakke tafel.

Frezen, boren, zagen en grafisch programmeren met boor optimalisatie. Maken van parametrische programma’s en profielen. Gereedschapsbestanden. Macro’s maken voor simpele en complexe bewerkingen. Grafische weergave van de bewerkingen. Importeren van DXF files uit diverse CAD systemen. Automatische vertaling van DXF files in ISO programma’s

Besturing met PC (Std.) • 17” Kleuren monitor • Windows-besturingssysteem • Ethernet verbinding

 Automatisch gereedschapwisselaars