Meer succes met cnc

Vijfassig

Laad- en ontlaad nesting

Software
Voordelen Masterwood CNC

Pneumatische klemming

Wederverkoop machines:

Informatie aanvragen

Masterwood
Version Français

 

Trappen

Het maken van een trap  vereist heel wat productietijd, die met een CNC machine sterk kan verminderd worden. Een trappenprogramma op de bureelcomputer genereert de grafische voorstelling van de trap evenals de programma's, die de CNC machine volledig aansturen om de trapwangen, de treden (recht, schuin, gebogen, verdreven), optreden, leuning, balustergaten uit te frezen. één keer uitfrezen.

Trap treden laser
Beschrijving: Ontwerp uw trap op computerBeschrijving: Alles wordt uitgetekend wang op project 3005
Wang trap

vier wangen trap

Platjouw
wang
Beschrijving: D:\GedeeldeMap\FrontPage Webs\Content\trappen\118-1844_IMG.JPG Beschrijving: D:\GedeeldeMap\FrontPage Webs\Content\trappen\118-1847_IMG.JPG Beschrijving: D:\GedeeldeMap\FrontPage Webs\Content\trappen\118-1848_IMG.JPG Beschrijving: D:\GedeeldeMap\FrontPage Webs\Content\trappen\118-1852_IMG.JPGBeschrijving: D:\GedeeldeMap\FrontPage Webs\Content\trappen\118-1879_IMG.JPGBeschrijving: D:\GedeeldeMap\FrontPage Webs\Content\trappen\118-1881_IMG.JPG


Trappen koppeling:
DV Special Machines heeft een software koppeling gemaakt om de grafische gegevens van een trappenprogramma om te zetten naar iso programma's die dan rechtstreeks de Masterwood cnc machines aansturen.
De om te zetten onderdelen worden geselecteerd en in een excel-bestand kunnen alle gegevens i.v.m. de frezen ingegeven worden: in welke richting er moet gefreesd worden, enz., als voorbeeld: bruutfrezen tegen de klokrichting en fijnfrezen met de klokrichting om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen. Zo kunnen er ook extra bewerkingen worden aangemaakt zoals bijvoorbeeld een freesbaan om de treden te profileren. Het is dan ook eenvoudig om verschillende instellingen te maken voor verschillende traptypes. Op deze manier kan je in een mum van tijd een trap produceren met een cnc machine.

Koppeling voor DXF-traptekeningen naar iso-codes
Beschrijving: http://www.dvspecialmachines.be/voordelenmw/machin74.jpgBeschrijving: http://www.dvspecialmachines.be/voordelenmw/machin75.jpg


Zoals reeds eerder vermeld biedt Masterwood vandaag bewerkingscentra aan voor o.a. de vervaardiging van ronde ramen en deuren. Eén van deze centra, de AtlasK, is zelfs zodanig ontwikkelt en uitgerust, dat deze voornamelijk in de trappenproductie kan worden ingezet. Het algemeen gekende probleem bij deze machines is het grote tijdsverlies dat men ondervindt bij het optimaal klaarmaken van de tafel voor de te bewerken panelen. Vooral in de trappensector moeten veel verschillende onderdelen uitgefreesd worden.  Hier heeft Masterwood uitvoerig onderzoek naar gedaan, met als doel, het plaatsen van de panelen zo rationeel en eenvoudig mogelijk te maken. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van de “tubeless” vaccuümcups van het merk Schmalz, zowel voor het uitfrezen van de treden als de trapwangen. Bovendien zijn er intern pneumatische inrichtingen voorzien, zodat men pneumatische klemmen eenvoudigweg van het ene werkveld naar het andere kan verplaatsen. Deze intelligente, darmloze klemmen werden ontwikkeld voor allerhande toepassingen zoals het klemmen van ronde ramen, kaders, slagluiken, trappalen en –leuningen, kleine stukken, enz.
Tijdens de productie van een trap is het niet altijd eenvoudig voor de bedienaar om de juiste referentieaanslagen te vinden om de verschillende onderdelen correct op de tafel te ordenen. Om dit proces te vereenvoudigen en te versnellen, biedt Masterwood de mogelijkheid, als uitbreiding van hun Masterwork-Software, van laserpositionering op de tafel: de omtrekken van de verschillende onderdelen worden door middel van laserstralen op de tafel geprojecteerd. Mede door deze doorgevoerde ontwikkelingen en de combinaties van de verschillende werktuigen en aggregaten, is het mogelijk alle gewenste frees- en boorbewerkingen uit te voeren.
De vloeistofgekoelde freesmotor van de AtlasK kan tot een vermogen van 20kW uitgerust worden. Tevens is er de mogelijkheid tot montage van specifieke hoekaggregaten voor bijvoorbeeld de bewerking van de handgreep. Ten behoeve van de ramen- en deurenindustrie kan deze machine ook uitgerust worden met horizontale freesmotoren voor het uitvoeren van sloten en scharnieren. Deze machine kan in de volgende uitvoeringen geleverd worden: AtlasK met bereiken van 4090x1775x305mm en de versie AtlasKL met bereiken van 6090x1775x305 (lxbxh). 
De trappenvervaardiging zelf dient te worden opgedeeld in 4 fasen:          
-          wangen
-          trappalen
-          treden en stootborden
-          leuningen
Wangen:
Beschrijving: http://www.dvspecialmachines.be/trappen/Fascia_grande.jpg
Door middel van de vaccuümcups, eventueel aangevuld met laserpositionering, worden de wangen op de tafel geplaatst en vervolgens vastgezogen. De verticale freesmotor kan dan zonder meer alle bewerkingen uitvoeren, zoals de uitfrezingen voor de treden, stootborden en het profileren van eventuele trappalen.
Trappalen:
Beschrijving: http://www.dvspecialmachines.be/trappen/Caposcala_grande.jpg
Pneumatische drukkers – ook deze zijn eenvoudig te monteren omwille van de aanwezigheid van de pneumatische inrichting – houden de trappalen op hun plaats. Zodanig dat alle vier zijden probleemloos kunnen bewerkt worden. Op deze manier is er geen botsingsgevaar van het gereedschap met het klemsysteem.
Treden en stootborden:
Voor het opspannen hiervan wordt dezelfde techniek gebruik als bij de wangen. Aangezien het bereik van de AtlasK vrij groot is, kunnen de treden en stootborden parallelgewijs geplaatst worden. Terwijl de bewerking in het linkse veld wordt uitgevoerd, kan de bedienaar in het rechtse veld de afgewerkte stukken reeds wegnemen en eventueel nieuwe te bewerken panelen plaatsen…of omgekeerd. Het ontbreken van wachttijden voor het laden en lossen van de machine ontbreken, dus hogere productiviteit.
Leuningen:
Beschrijving: http://www.dvspecialmachines.be/trappen/CorrimanoOK.jpg
Het bewerken van de trapleuningen is voor een CNC-machine ontegensprekelijk moeilijk te verwezenlijken. Bij de AtlasK is deze bewerking vereenvoudigd door de aanwezige klemsystemen.  De leuning wordt zodanig opgespannen dat deze, zonder botsingsgevaar met de tafel, zowel onder- als bovenaan bewerkbaar is door een hoekaggregaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

var MenuBar3 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar3", {imgRight:"SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"}); var MenuBar4 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar4", {imgDown:"SpryAssets/SpryMenuBarDownHover.gif", imgRight:"SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"}); //-->