Meer succes met cnc

Vijfassig

Laad- en ontlaad nesting

Software
Voordelen Masterwood CNC

Pneumatische klemming

Wederverkoop machines:

Informatie aanvragen

Masterwood
Version Français

 

Project 5000

Dit overzicht geeft een aantal voordelen weer van bewerkingscentra van Masterwood ten opzichte van andere collega’s op de markt. Sommige punten in deze uitleg zijn echter specifiek voor een bepaald model en sommige zijn opties, bijvoorbeeld de boorbalk voor de vijfasser.

 

Belangrijkste voordelen van de Project 5000 zijn:
+ Verhoogde stabiliteit door de brugconstructie in de breedte ipv lengte
+ Gesynchroniseerde motoren en dus betere freeskwaliteit en verhoogde interpolatiesnelheid
+ Eenvoudiger (ergonomischer)  laden van lange onderdelen omdat de machine in de lengte staat

+ Acht platen kunnen volledig bewerkt worden op de machine (in optie 6200 of 72000 mm nuttig)
+ Minder plaatsgebruik want tafel staat vast
+ Alle gereedschappen kunnen over volledige werkbereik gebruikt worden omdat er negatieve ruimte is aan de voorkant (alsmede aan de achterkant)
+ Stukken van 5200 mm kunnen bewerkt worden in zijn geheel zonder tussengebied.
+ Goed zicht op de bewerkingen. Er is een grote ruit aan de voorkant zodat men de bewerkingen kan zien en eventueel ingrijpen.
+ Mogelijkheid van laden van vier werkstukken in één werkzone met onderlinge gereedschapsoptimalisatie
+ Gereedschapswissels in gemaskeerde tijd tijdens boorcyclus of freescyclus van andere motor
+ Vijfassige motor horizontaal en verticaal zonder koersverlies
+ Alles is ook totaal afgeschermd om een volledige veiligheid te garanderen.

 Zwaar geconstrueerde wisselaar op de brug en dus meegaand. Hierdoor kan men willekeurig de gereedschapsschijf beladen.  Eveneens is er een wisselmagazijn mogelijk meegaand met de motor die kan wisselen tijdens het boren. De nuttige werkhoogte is 350 mm.

 De vijfassig gestuurde freesmotor wordt centraal ondersteund om een hoge stabiliteit te verkrijgen wat zeer belangrijk is bij vijfassige bewerkingen. Er is de mogelijkheid van meegaande wisselaar om ter plaatse te wisselen. Het geheel is direct opgehangen aan de z as slede en niet aan de boorbalk wat verlies geeft aan stabiliteit en extra koppel veroorzaakt (en dus eventueel trillingen).

De motor heeft keramische kogellagers en is vloeistof gekoeld en kan dus ook werken zonder afzuiging (echter niet aan te raden vanwege het stof). Vele collega’s plaatsen de freesmotor buiten de ophanging en buiten de arm om een groter bereik te bekomen in de y richting. Uiteraard creëert dit een mechanisch koppel welke nadelig is voor de stabiliteit van de freesbewerkingen. Soms wordt er een speciale constructie toegepast om een extra bereik te bekomen maar wat niet goed is voor de stabiliteit.

 

 Grote boorbalk is mogelijk.

De prismatische (geen cilindrische dus 8 keer stabieler) geleiders voor de tafels zijn op de bati gevezen met een tussenafstand van de vijzen van slechts 150 mm. Om doorbuiging te voorkomen, worden de tafels breed ondersteund. Per balk kunnen 8 vacuümblokken geplaatst worden voor maximale ondersteuning van het paneel - dus minder trillingen. Men hoeft ook enkel de vacuümblokken te plaatsen die nodig zijn. Er is dus geen gevaar om in de niet gebruikte vacuümblokken te frezen. Elke tafel is door de freesmachine zelf vlak gefreesd om perfecte vlakheid te garanderen. De schakelaars zijn magnetisch en niet mechanisch waardoor er geen valse lucht gezogen wordt indien er vuil tussen komt. Immers de balk is bovenaan afgedicht met een zift en niet door een balletje dat open en dicht gaat.
Twee kanalensysteem: één kanaal om de cups vast te houden en te blokkeren en het ander kanaal om het werkstuk vast aan te zuigen. Een aantal collega’s bieden het enkel kanaalsysteem aan zodat de vacuümblok kan los komen bij het wegnemen van de plaat.  De vacuümblokken hebben een hoogte van 100 mm zodat men werkstukken van onderen kan bewerken. Bijkomend voordeel: de bewerkingen moeten niet onderbroken worden om gevallen stukken te verwijderen. Door het grote draagvlak onderaan is de drukkracht van de cups 144 kg en dus steviger dan een systeem die via een pneumatische piston een grotere druk creëren maar uiteindelijk resulteert in een kleiner druk door het kleinere oppervlak.

Standaard worden er paneelheffers voorzien om eenvoudig te laden en te ontladen. De rug van de operator wordt hierdoor gespaard en vacuümcups veel langer meegaan (of niet geschonden worden).
De referentieaanslagen zijn zeer stabiel uitgevoerd en de zijdelingse aanslagen kunnen verschoven worden in de y richting op een eenvoudige manier met klemhebels.

 

 

Aanslagen vooraan en in het midden zijn standaard. U kunt dus twee of drie stukken tegelijkertijd laden. Een werkstuk kunt u ook tegen de aanslag schuiven in plaats van het over de aanslag te moeten leggen en dan tegen de aanslag te trekken (niet zo ergonomisch).

 


De ruimte rondom de aanslagen is gedicht zodat u er een vacuümblok op kunt plaatsen. Bij vele collega’s is deze ruimte open en niet vlak en wordt er dus valse lucht aangezogen indien men op die plaats een vacuümblok wil plaatsen.

 

Pedaalbediening van de vacuümpomp zodat u de twee handen vrij hebt om de plaat exact op de machine te positioneren.

 

De tapijten laten toe om sneller te werken en een beter overzicht te hebben over uw werkvlak daar ze geen extra ruimte innemen zoals bumpers.

Een boorbalk aan dezelfde zijde van de vijfasser is mogelijk in optie. Dit verhoogt de flexibiliteit van de machine. Ze heeft een bereik over de volledige werktafel.
        
Het slotgat wordt rechtstreeks gefreesd met de motor zodat er geen beperkingen zijn van freestijd eigen aan aggregaten door de overbrengingen. De scharnieren worden onder negatieve hoek uitgefreesd zodat de deurdikte mag verschillend zijn en geen invloed heeft op de afstand tot de slaglat. Hierdoor is een diktetaster overbodig.

 

 

 

 


De pneumatische voorbereiding laat toe om op een eenvoudige manier en zonder hinderlijke bijkomende kabels allerlei soorten pneumatische spanners te plaatsen in het midden van de balk.

De ronde ramen klemmen zijn leverbaar met een drievoudige beweging om het gebruiksgemak te verhogen. De bovenste klem-schijf is apart te bedienen en wanneer de klemmen zelf moeten verplaatst worden, is er een tweede stand van de bedieningsknop, die de ondersteuningsplaat van het werkstuk naar beneden beweegt en de volledige klem loskoppelt van de balk. Deze techniek is vooral nuttig bij werkstukken waarbij de klemmen moeten verplaatst worden maar het werkstuk in dezelfde positie dient te blijven. Deze klemmen geven ook een zeer hoge stabiliteit en dit resulteert in de freeskwaliteit.
Ook zijn er nu speciale klemmen ontwikkeld voor kleinere werkstukken.  Vooral interessant zijn de horizontale klemmen, die heel wat mogelijkheden bieden voor allerlei bewerkingen op massief hout, zoals o.a. trappalen enz.

 

 

Bemerk de opspanning in het midden van de balk. Hierdoor kunnen de balken vlak tegen elkaar geplaatst worden en kan men kleine stukken opspannen.

     

Cadcam is standaard voorzien en laat toe om op eenvoudige wijze dxf bestanden te importeren op lagen zodat men vanuit Autocad reeds de frezen kan toekennen.

De samenspraak met de ervaring van de dealer betreffende programmatie, machine- en vakkennis is van doorslaggevend belang voor de optimale rentabiliteit van gelijk welke CNC-machine. Daardoor hecht DV Special Machines alle belang aan het geven van een degelijke opleiding, en aan een heel goede ondersteuning op alle gebieden. Zo heeft DV Special Machines ook allerlei programmatuur in eigen beheer ontwikkeld.
  
Excel koppeling voor deuren- programmatie
De volledige deuren programmatie gebeurt door gegevens in te voeren in het rekenblad Excel van Microsoft (het programma Excel is niet inbegrepen).
Deze gegevens zijn: afmetingen deurblad en bekasting, type scharnier, slot, kruk-en sleutelgaten, draairichting en of dubbele deur, aantal scharnieren, krukhoogte, deurspeling, afmetingen slaglat of slag (blokbekasting), patentgaten, enz. Een voordeel is dat de ingaven kunnen gebeuren d.m.v. drop down menu’s of met de doorvoermogelijkheden van excel zelf.
Mogelijkheid om ook per deur extra programma’s te koppelen zoals lijnfiguren, openingen voor glas of roosters, enz.
Op de machine wordt er 1 bibliotheek bestand geplaatst waar men tot in de kleinste details alles nog kan aanpassen, zoals afmeting en afstand scharnieren, sloten, enz.

Het excel programma maakt per klant-werf een nieuwe map aan met daarin voor iedere deur en iedere bekasting een afzonderlijk cnc programma met daarbij een zaaglijst die kan gebruikt worden bij verschillende optimalisatie programma’s. De cnc programma’s kunnen direct uitgevoerd worden op de machine.

Excel koppeling voor kasten of niveau van “meerdere werkstukken tegelijk”
De volledige kasten programmatie gebeurt door gegevens in te voeren in het rekenblad Excel van Microsoft (het programma Excel is niet inbegrepen).
Deze gegevens zijn: materiaal keuze, constructie methode van de rug, eventueel greeplijsten, enz.
Dan zijn er 2 bibliotheek bestanden van kasten, waaruit men een type kast kiest, waarna je de gegevens van deze kast ingeeft, zoals de afmetingen, aantal laden, en allerlei details .
De bibliotheek bestanden kan men zelf aanpassen of aanvullen.
Het excel programma maakt per klant-werf een nieuwe map aan met daarin voor iedere onderdeel een afzonderlijk cnc programma met daarbij een zaaglijst die kan gebruikt worden bij verschillende optimalisatie programma’s.
De cnc programma’s kunnen direct uitgevoerd worden op de machine.
Excel koppeling voor ronde ramen programmatie
 Voor vele symmetrische bogen zijn er parametrische programma’s die alles direct op de machine kunnen oplossen, maar voor de moeilijke gebogen stukken wordt er op een eenvoudige manier de dxf (tekeningen) van gebogen stukken getekend en dan automatisch omgezet naar cnc programma’s, dit door gebruik te maken van verschillende lagen die gekoppeld worden aan gegevens in het rekenblad Excel van Microsoft (het programma Excel is niet inbegrepen), waar men 1 maal de frezen aan de lagen vastlegt met de juiste gegevens, en de juiste frees volgorde. Ook de machine pauze voor de klemmen te kunnen draaien, enz.
Koppeling voor DXF-traptekeningen naar iso-codes

DXF tekeningen (gemaakt door een ander trappenprogramma) worden door onze macro’s omgezet naar nieuwe dxf tekeningen waar de freesbanen zijn aan toegevoegd en andere gegevens en dit op verschillende lagen, die worden gekoppeld aan gegevens in het rekenblad Excel van Microsoft (het programma Excel is niet inbegrepen), waar men 1 maal de frezen aan de lagen vastlegt met de juiste gegevens, en de juiste frees volgorde. Zo kan men de wangen, treden en trappalen frezen.
Koppeling voor massieve deuren
 
De volledige deuren programmatie gebeurt door gegevens in te voeren in het rekenblad Excel van Microsoft (het programma Excel is niet inbegrepen).
Deze gegevens zijn: afmetingen deurblad en bekasting, type scharnier, slot, kruk-en sleutelgaten, draairichting en of dubbele deur, aantal scharnieren, krukhoogte, deurspeling, afmetingen slaglat of slag (blokbekasting), patentgaten, enz. Een voordeel is dat de ingaven kunnen gebeuren d.m.v. drop down menu’s of met de doorvoermogelijkheden van excel zelf.
Mogelijkheid om ook per deur extra programma’s te koppelen zoals openingen voor glas of roosters, enz.
Een bijkomende bibliotheek is toegevoegd voor het maken van de aparte deur onderdelen, waarin per model van deur alle detailmaten kunnen aangepast worden, zoals breedte regels en stijlen, hoogte panelen enz.
Het bibliotheek bestand kan men zelf aanpassen of aanvullen.

Op de machine wordt er ook 1 bibliotheek bestand geplaatst waar men tot in de kleinste details alles nog kan aanpassen, zoals afmeting en afstand scharnieren, sloten, enz.

Het excel programma maakt per klant-werf een nieuwe map aan met daarin voor iedere deur en iedere bekasting een afzonderlijk cnc programma met daarbij een zaaglijst die kan gebruikt worden bij verschillende optimalisatie programma’s. Ook worden de programma’s aangemaakt voor de losse onderdelen, die dan samengesteld kan worden naargelang de machine. De cnc programma’s kunnen direct uitgevoerd worden op de machine.
Klanten website
Op onze klantenwebsite kunt u allerlei nuttige informatie vinden zoals programma-voorbeelden, inschrijving voor opleiding, onderhoudsboekjes, aanvraag voor onderhoudsproducten. Eveneens worden er bepaalde problemen in detail besproken zoals het uitfrezen van letters met Masterwork, het scannen van logo’s of het importeren van dxf bestanden op meerdere lagen. Eveneens komen technieken zoals “nesting” aan bod. Om deze website te bezoeken heb je wel een usernaam en paswoord nodig. Deze kan u aanvragen via e-mail.
DV Special Machines is op de Belgische markt de échte specialist van computergestuurde machines. Waarom?
- Meer dan 15 jaar doet DV Special Machines niets anders dan de verkoop, de installatie en de service van CNC machines. Om onze kennis niet te versnipperen, houden wij ons niet bezig met standaardmachines. Dit komt ons cliënteel geheel ten goede. Wij garanderen hen de juiste keuze van het machinetype bij aankoop en een ultrasnelle service na verkoop.
- In deze 15 jaar hebben wij een referentielijst opgebouwd van honderden tevreden klanten uit alle sectoren, waarbij sommigen ondertussen al achtereenvolgend een 3° machine bij ons gekocht hebben. Zij kunnen bezocht worden door nieuwe kopers voor demonstraties, om hen te overtuigen van de degelijkheid van DV Special Machines als leveranciersfirma.
- DV Special Machines heeft bewust gekozen in het voordeel van de klant voor de verkoop van slechts een beperkt gamma CNC machines, wat resulteert in de grondige productkennis door al haar medewerkers, wat de juiste machinekeuze en een perfecte service garandeert.
- Bij de start van DV Special Machines 15 jaar geleden werd gekozen voor de fabrikant Masterwood als hoofdmerk. In tegenstelling tot andere verdelers die bijna allemaal de afgelopen vijf jaar van merk veranderden, werken wij na 15 jaar nog steeds samen met hen. Intussen heeft Masterwood zelfs bestanddelen gemaakt voor machines van de branche collega's zoals Holzher, Makka, Gannomat en Panhans. Door deze uitgebreide ervaring garandeert onze leverancier een innovatieve technologie, een hoge gebruiksvriendelijkheid, een prima kwaliteit en een interessante prijs van zijn eigen machines.
- Het personeel van DV Special Machines zijn enthousiaste ervaren mensen die met hart en ziel constant bezig zijn met CNC wat onze machines en ons cliënteel enkel maar ten goede komt.
- Bij de aankoop wordt de opleiding voor de levering verzorgd door een erkend opleidingscentrum. Voor de levering is er een intense 4-daagse praktijkgerichte opleiding voorzien. Na de levering is er nog een opleiding voorzien ter plaatse van minimum twee dagen.
Service
De meeste problemen, zowel op technisch als op vlak van programmatie, kunnen door ons telefonisch opgelost worden. Eenvoudig omdat onze medewerkers over een grondige kennis beschikken. Er zijn immers meer dan 450 CNC bewerkingscentra van Masterwood. Wij verdelen ook reeds meer dan 15 jaar het merk Masterwood. Wij verkopen enkel CNC bewerkingscentra (dus geen schuur-machines, opdeelzagen, kantenverlijmers, enz). Om de zes maanden krijgen onze medewerkers een opleiding en bijscholing bij onze fabrikant ter plaatse. Hierdoor en ook door hun jarenlange ervaring, zijn zij uitermate gespecialiseerd en van alle nieuwigheden op de hoogte. Indien toch assistentie van de fabrikant nodig blijkt, zorgen onze techniekers hier voor. U zult dus niet zoals bij andere verdelers worden doorverbonden naar Italië, Nederland, Duitsland,….
Om extra tijd en kosten te vermijden, hebben wij in onze servicewagen een grote diversiteit aan elektrische en pneumatische wisselstukken. Onderdelen die wij zelf niet in voorraad hebben, worden ingeval van stilstand van de machine, met prioriteit behandeld en via sneltransport rechtstreeks door onze fabrikant aan onze klant geleverd. In de praktijk is het zo dat als u in de voormiddag ons belt, wij ’s anderendaags langs komen. Ter controle kan u enkele klanten van onze referentielijst contacteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

var MenuBar3 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar3", {imgRight:"SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"}); var MenuBar4 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar4", {imgDown:"SpryAssets/SpryMenuBarDownHover.gif", imgRight:"SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"}); //-->