Meer succes met cnc

Vijfassig

Laad- en ontlaad nesting

Software
Voordelen Masterwood CNC

Pneumatische klemming

Wederverkoop machines:

Informatie aanvragen

Masterwood
Version Français

 

PROJECT 4000
CNC BOOR- EN FREES-MACHINE VOOR ZWAAR STUKWERK

nuttige lengte: 3200 of 5200mm


Werkvoorbeelden van de Project 4000: snel stukwerk produceren

ALGEMEEN

Masterwood is een groepering van verschillende bedrijven waaronder Zangheri Boschetti. Zangheri Boschetti is de fabrikant in boormachines van klein tot groot. Al jaren maken zij ook CNC gestuurde machines.
De Project 4000 is dan ook het resultaat van hun grote ervaring in zowel manuele machines als CNC machines. De machine moet compact zijn en toch alles bieden wat U nodig hebt: snel en veelzijdig. De gebruiksvriendelijkheid was een prioriteit: de Project 4000 is daarom eenvoudig te bedienen. De machine wordt ook gemaakt voor andere gerenommeerde merken zoals Holzher, Makka, Ganomat en Panhans.

De Project 4000 is een moderne machine welke innovatieve technologie koppelt aan hoge gebruiksvriendelijkheid om optimale flexibiliteit, snelheid en gebruiksgemak te bekomen.

 


Twee gemotoriseerde X assen (voor en achteraan) waardoor men ook vooraan negatieve koers bekomt en dus de motoren/boorbalk een volledig nuttig bereik hebben in de breedte.

Zoals u uit bijgaande stabiliteitsberekening kunt opmaken is een beweegbare brug veel stabieler dan een zwanenhals constructie. Hierdoor bekom je een hogere precisie en vooral een hogere afwerkingkwaliteit.

 

VEELZIJDIGHEID  EN TWEE ZONE WERKING
Boorwerk en freeswerk zoals U het altijd gewild hebt. Alles op één machine en stukwerk. Men behoeft de plaat niet te verleggen en geen gereedschap te verwisselen. Booroperaties zijn gebaseerd op het 32 mm systeem, -men kan echter ook andere boorpatronen uitvoeren. De Project 4000 voert al Uw horizontaal en verticaal boorwerk uit evenals zaagwerk voor de ruggen. Eveneens wordt ook al het freeswerk uitgevoerd.

Verschillende bewerkingsmethoden om in twee zones te werken,- ook verschillend freeswerk door de meegaande wisselaar. Een spiegelbeeld uitvoering in de andere zone of hetzelfde programma of een verschillend programma. Standaard zijn referentieaanslagen vooraan.

CNC MACHINES:  IDEAAL VOOR STUKWERK!

Het grote voordeel van CNC (computer gestuurde machines) ligt hem bij stukwerk en niet bij grote series, zoals men dikwijls denkt. Enkel een CNC gestuurde machine heeft immers geen insteltijden. Voor de Project 4000 is het onbelangrijk of het volgende stuk nu een zijkant is of een deurpaneel. Ook de afmetingen zijn onbelangrijk. Men voert de afmetingen in en de computer past alles automatisch aan - dus je moet zelf niets instellen.

VOORDELEN VAN CNC MACHINES

     geen insteltijden
     veel minder manipulatie van panelen
     alles in één keer gedaan
     terwijl de machine bezig is, kun je iets anders doen
     snelle levertijden (door snelle productie en stukwerk)

ALLE BEWERKINGEN

De verschillende mogelijke bewerkingen:
     verticale eenvoudige boringen
     verticale rijboringen op 32 mm
     verticale rijboringen op andere afstanden  

     verticale rijboringen onder hoek

     verticale boringen op een cirkel
     horizontale boringen aan de linkerkant 2 diameters
     horizontale boringen aan de rechterkant 2 diameters
     horizontale boringen aan de voorkant


     horizontale boringen aan de achterkant
     zaagsnede in de langsrichting
     zaagsnede onder willekeurige hoek
     boren onder willekeurige hoek
     allerlei freeswerk, zoals cirkels, rechthoeken en willekeurige lijnen en krommen

EENVOUDIGE STURING DIE ZEER GEAVANCEERD IS

Als men stukwerk wil produceren, moet de machine zeer snel te bedienen zijn. Voor steeds weerkerende panelen kan men eenvoudig het gewenste type paneel oproepen (bv. zijpaneel). U behoeft dan enkel de afmetingen in te geven. De Project 4000 doet de rest. Het programma voor een nieuw paneel is zeer eenvoudig in te voeren, omdat alles grafisch gebeurt. Er is geen computerkennis vereist. De machine stelt aan U de juiste vragen (grafisch) en zonder dat U het weet, wordt automatisch het programma gemaakt.

Grafische voorstelling van het te boren en te frezen werk op het scherm. Men behoeft enkel de velden in te vullen. Men heeft interactieve begeleiding en sterke grafische ondersteuning. Eigenlijk een gemakkelijk te bedienen CADCAM pakket dat standaard voorzien is.

Bemerk de regelknop om de voedingssnelheid van het frezen aan te passen in de drie asrichtingen, evenals het toerental tijdens de uitvoering van het programma. Dit is mogelijk omdat de Project 4000 voorzien is van digitale frequentieomvormers.

De belangrijkste regelingen zijn niet softwarematig om de prijs te drukken maar met echte potentiometers en schakelaars wat de bedienbaarheid verhoogd.

MERK PC MET VACCUUMCUP POSITIONERING

 


De programma’s draaien onder Windows om een maximale gebruiksvriendelijkheid te hebben en vooral open te zijn naar de buitenwereld. Vaccuümcup positionering is standaard. Als optie kan een printer bekomen worden die de posities uitprint om zo de vaccuümcup eenvoudig te positioneren. Men kan echter elke printer aansluiten. In optie kunnen de posities afgelezen worden op de balken of op de afstandsbediening.
OPTIMALISATIE

De Project 4000 kan elk programma, dat U grafisch ingevoerd hebt, optimaliseren, zodat het in de kortst mogelijke tijd uitgevoerd wordt. Deze optimalisatie gaat echter verder dan op de meeste  machines, omdat ze ook rekening houdt met gereedschap. Dus ze kijkt niet enkel naar de kortste afstand. Soms is het immers beter van geen gereedschap te wisselen.

AUTOMATISCHE HERBEREKENING

Bij het grafisch programmeren zal het programma automatisch op een intelligente wijze de afmetingen inbrengen in het programma. Hierdoor zal een boring op 20 mm van de rechterkant in een plaat van 1.000 mm ook op 20 mm van de zijkant zitten in een plaat van 800 mm. Hierdoor kun je dus types van platen maken. U hebt dan nog enkel de juiste afmetingen in te voeren.
Enkel de afmetingen aanpassen: de Project 4000 doet de rest. Men heeft echter ook geavanceerde parameterprogrammatie zoals if then, while...
SPIEGELING

Het spiegelbeeld van een reeds ingevoerde plaat hoeft niet ingevoerd te worden. Men geeft gewoon aan dat je het spiegelbeeld wilt en de computer maakt zelf het spiegelbeeld.

Men behoeft een programma  slechts één keer te schrijven voor een rechter en linker zijkant.

VOORUITSTREVENDHEID

     verregaande programmatie (optimalisatie, grafische visualisatie, automatische herberekening)
     boren zijn viervoudig gelagerd op grotere afstand van elkaar om optimale stabilieit te bekomen

NABEWERKTE TANDWIELEN

Alle boorkoppen worden 24 uur getest.

Men gebruikt voor de hoekverbindingen tandwielen met tanden met heliocoïdale vorm en geen rechte tanden. De tandwielen zijn nabewerkt op speciale metaal CNC machines. Dit geeft een veel betere krachtoverbrenging en vermindert sterk het geluid.
DOORDACHTE OPBOUW AANSLAGEN

 

 

De aanslagen zijn gemonteerd op  een alu profiel dat op de prismatische  geleidingen gemonteerd is om zo veel mogelijk stabilteit te hebben. En  zo weinig mogelijk koppel.

LANGE STABIELE BATIS - ONDERSTEL
Volle driehoekstructuur (geen buizenstructuur) voor een stabiele ondersteuning. Grote dimensie van de arm.

Brede ondersteuning van de balken voor optimale stabiliteit.
Klemming tafels door vier pneumatische pistons

AFVOERTAPIJT
 Afvoertapijt in optie.
DARMLOZE TAFEL

De tafel is darmloos waardoor men flexibel de vacuümcups kan plaatsen. De cups zijn nu 100 mm hoog zodat u bij het doorfrezen van een plaat van 40 mm geen last hebt van het stuk dat op de tafel valt wat wel het geval was met cups die 50 mm hoog zijn. Sommige oudere foto’s tonen nog cups die 50 mm hoog zijn.

    
Verschillende formaten zijn mogelijk


De aanslagen zitten ingebouwd in de dwarse dragers zodat ze aan de vier kanten ondersteund worden. Zo kunnen de balken eveneens maximaal tegen elkaar gezet worden. Merk de twee vacuümkanalen op: één voor de vacuümcups te klemmen en één voor het stuk te klemmen. Eveneens de tweede rij aanslagen is in de balk gemonteerd.

Gepatenteerd systeem laat toe om intelligente ronde ramen klemmen te plaatsen

     

BOORBALK VAN DE PROJECT 4000

De boorbalk van de Project 4000 heeft een volledig nuttige koers van 1400 mm voor ALLE boren. Men is dus niet gelimiteerd met bepaalde boren naar een bepaalde breedte. Machines met een zwanehalsstructuur hebben voor elke boor een verschillend nuttige bereik naar gelang de positie van de boor in de boorbalk. Er is dan immers geen negatieve koers aan de voorkant toe. Men kan dan ook alle bewerkingen aan, die nodig zijn op een plaat: 32 mm gat, 5 mm rijboringen, constructie boringen van 10 mm, de groef en allerlei freesbewerkingen.

BOREN TIJDENS HET WISSELEN

 

De wisselaar heeft een onafhankelijke verplaatsing in de hoogte zodat er gewisseld kan worden tijdens het boren om het wisselen in zogenaamde “mask time” uit te voeren: zonder tijdsverlies dus.

WISSELEN TIJDENS HET HORIZONTAAL FREZEN

 

De wisselaar heeft een onafhankelijke verplaatsing in de hoogte zodat er gewisseld kan worden tijdens het frezen met horizontale motoren, om het wisselen in zogenaamde “mask time” uit te voeren: zonder tijdsverlies dus.

FREESWISSELAAR
Uiteraard kan de freeseenheid met meerdere snelwisselsystemen voorzien worden. Deze freeseenheid kan zowel links als rechts draaien en de gereedschapsspecificaties worden door de controle-eenheid automatisch bijgehouden, zodat men deze niet steeds opnieuw moet invoeren. De 10 frezen gaan steeds mee met de kop zodat men ook in twee zones kan wisselen.

Voordelen van wisselaar op de arm:
     Snellere wisseltijd (immers geen over en weer geloop)
     Twee zone werking (als men meer dan één frees nodig heeft op een plaat)
     Stukken doorschuiven (niets zit er in de weg links als rechts)
     Minder stofgevoelig (immers in de hoogte gemonteerd)
   Geen koersverlies in de lengte (immers niets in de weg links of rechts)

Voordelen van wisselaar aan de motor:
Nog snellere wisseltijden en men kan wisselen terwijl de andere motor aan het frezen is, als men twee motoren heeft met elk een meegaand magazijn.

 

Men kan een grote wisselaar van 12 of 16 posities achteraan hebben en/of een meegaande wisselaar vooraan. Zelfs een bijkomend magazijn aan de zijkant is mogelijk voor erg grote freesdiameters. De achterste wisselaar is extra zwaar uitgevoerd en kan zo gereedschappen tot diameter 250 mm kan behuizen.

 

INDEX (VIERDE AS) GESTUURD

Er is de mogelijkheid (in optie) om speciale aggregaten te gebruiken die door een hoekoverbrenging onder elke hoek van 0° tot 360° gestuurd zijn.

     

 

VOORAANSTAANDE MOTORENTECHNIEK


 De motor bereikt reeds zijn vol vermogen bij 12.000 tr/min (in optie zelfs vanaf 8700 tr/min) zodat er ook bij grotere diameters (die niet op een hoger toerental mogen draaien, echter net veel vermogen nodig hebben omdat ze veel moeten afnemen) aan maximum vermogen gefreesd wordt.
De motor heeft een geforceerde luchtkoeling met aparte motor (in optie vloeitstofkoeling) en is eveneens uitgerust met keramische kogellagers die minder hittegevoelig zijn en dus een stabiele loop geven bij lagere toerentallen.
De  motor wordt motorisch gekoeld en is opgehangen aan een extra brede thk geleiding voor optimale stabiliteit. Standaard zijn keramische kogellagers voorzien om dilatatie verschijnselen te vermijden

ISO 30 TOV HSK

Er zijn twee veel gebruikte opspansystemen op de markt voor gereedschappen: ISO 30 en HSK 63F. HSK 63F is puur technisch gezien beter daar het grotere toerentallen (Hoge Snelheids Konus meer dan 60.000 tr/min)  en een hoger gewicht (8 kg ipv 3 kg) aan kan. Wij prefereren echter ISO 30 omdat de meeste gebruikers in het hout geen boodschap hebben aan deze twee voordelen (maximum toerental is 24.000 tr/min wat geen probleem is voor ISO 30 en een groot gewicht hebt u enkel als U wilt pennen frezen met freesdiameters van meer dan 300 mm). U koopt dan ook enkel de nadelen. Het grootste nadeel van HSK 63F is de stofgevoeligheid. U bent dan ook verplicht om de coni regelmatig te kuisen met een speciaal product zodat de haaksheid van de twee vlakken gevrijwaard blijft. De meerprijs die u bij ons betaalt voor HSK is dan ook voor de afscherming van de wisselaar met een kap met pneumatische poort om het stof zoveel mogelijk af te schermen.

ELEKTRONICA KAST


De Project 4000 is met twee microprocessoren gestuurd, zodat men tegelijkertijd kan programmeren en een werk uitvoeren. Eveneens is een hooggrafisch vlak TFT kleurenbeeldscherm voorzien, zodat men het boorwerk, dat men programmeert, ook kan zien op het scherm. De sturing bezit een zogenaamde pipeline sturing zodat de programma’s in feite enorm lang kunnen worden, vermits er steeds een gedeelte van het programma in het geheugen wordt genomen.

Men gebruikt een harde schijf om de programma's te bewaren zodat u een enorme opslagcapaciteit bekomt.

Standaard is een netwerkkaart voorzien voor het bewaren en oproepen van programma's. Eveneens is het hierdoor mogelijk om uw programma's op het bureel te maken en ze dan later op de machine op te roepen. Het bureelprogramma wordt immers standaard meegeleverd.

VOLLEDIGE DEUROPLOSSING

 

Allerlei rond werk voor de bogen op de deuren maar ook voor lijnfiguren en glasopeningen.
Een volledige deur kan afgewerkt worden inclusief afschuinen, scharnieren onder drie graden, slot, slotplaat. Eveneens kunnen de bekastingen in één keer volledig afgewerkt worden: afschuinen, slaglat frezen, scharnieren en tegenplaat.

Men heeft  een aparte horizontale motor voor het slot aan de achterkant voor de stabiliteit, met dezelfde motor die 2 uitgangen heeft kan aan de voorkant de scharnieren frezen, dit onder drie graden negatief, zodat men onafhankelijk van dikteveranderingen van de deur steeds de scharnieren exact plaatst. Deze motor kan ook op 0° pneumatische vanuit het programma ingesteld worden voor volledig ingewerkte scharnieren

DV Special Machines heeft speciaal voor de Belgische markt een deurenpakket gemaakt voor het gemakkelijk uitvoeren van allerlei deuren. Men behoeft enkel aan te geven welk slot, scharnier, type lijnfiguur,... de deur moet hebben en de programmatuur doet de rest. Dit programma wordt voor elke klant aangepast aan zijn deurenvereisten en laat u toe om de machine direct te laten renderen. Meer dan 85 lijn figuren.

Men gebruikt aparte motoren voor de stabiliteit in plaats van dure speciale aggregaten.


DV Special Machines heeft eveneens  programmatuur voor blokbekastingen.

Zeer stabiele ophanging van de horizontale motor tegen de arm met brede thk geleiding. De motor is uitgerust met vier kogellagers en speciaal ontwikkeld voor slotgaten. De scharnieren worden onder negatieve hoek uitgefreesd met dezelfde horizontale motor die pneumatisch gekanteld kan worden zodat ze zowel scharnieren onder min drie graden als schoss scharnieren aankan. Hierdoor heeft men overbrengingen en geen freeswissel. Deze motor staat immers steeds paraat.

De drie stukken van bekasting worden tegelijkertijd uitgefreesd waarbij de twee langse zijkanten tegelijk worden afgefreesd.

AUTOMATISCH CENTRAAL SMEERSYSTEEM

Het smeren is sterk vereenvoudigd doordat men een centraal automatisch smeersysteem heeft.

 Hierbij een  detailzicht van de tandlat die door een uniek systeem gesmeerd wordt in de lengte
.

BEREIK VAN DE Z AS VOOR PROJECT 4000

Men kan een frees monteren met een nuttige lengte van 210 mm en zo een opening  doorfrezen in een stuk van 200 mm hoog. De maximum passage is 200 mm.

RONDE RAMEN en WILLEKEURIGE RECHTE VORMEN
Door de gereedschapswisselaar wordt de machine uiteraard uiterst veelzijdig en eventueel kan men deze ook gebruiken voor ronde ramen evenals trappen. De fabrikant levert hiervoor zelf de programma's die de machine direct aansturen. Men behoeft dus geen koppeling uit te werken of programma's bij derden aan te kopen. Men kan ook trapezium en  gecombineerde schuine vormen realiseren.

                                                                                                       

  

                     
De opeenvolgende bewerkingen voor ronde ramen.

   Allerlei ramen zoals segmentbogen, gotische, symmetrische 60° korfbogen, halve bogen, willekeurige vormen evenals trapeziumramen kunnen gemaakt worden.

    

Men geeft het type raam en dan de maten één keer in. Het programma berekent dan alle elementen en vooral al de freesbanen.

 

De minisink (vingerlas) methode geeft een correcte hoekverbinding. De verschillende stukken worden verbonden en dan in hun geheel gefreesd.                  

                                                                      
TRAPPEN

Uiteraard kan men met de Project 4000 de volledige bewerkingen van een trap uitvoeren. Een trappenprogramma op de bureelcomputer genereert de grafische voorstelling van de trap evenals de programma's die de Project volledig aansturen om de trapwangen en de treden uit te frezen. De machine kan eventueel tot een lengte van 6.000 mm uitfrezen voor de trapwangen.

Men kiest een bepaald type trap en dan voert men enkele parameters in zoals: de terugloop aan het begin, de terugloop aan het eind, de hoogte, breedte en de lengte. Het programma geeft niet enkel verschillende aanzichten evenals een perspectiefvoorstelling maar berekent ook de uitfrezingen van de trapwangen alsmede de leuningen en de treden.
 
                                                                                 

VERANDAS

Uiteraard kan men met de Project 4000 de volledige bewerkingen van de stukken van veranda's uitfrezen.


 

PANELEN RECHTE HOEKJES
Ook rechte hoekjes kunnen uitgefreesd worden.

LUCHTVERZORGINGSEENHEID


 

 Er is een luchtverzorgingseenheid voorzien zodat men de lucht bijvoorbeeld kan afsluiten.

 

VOORBEELD VAN EEN COMPOSITIE VOOR PROJECT 4000

De freesmotor en de boorgroep hangt rechtsreeks aan de z-slede

Op het bovenstaande tekening kunt u een compositie met twee motoren zien.

A) Klinkbare motor voor slotgat en de scharnieren onder negatieve hoek - 3°

voordelen:
+ er moet niet gewisseld worden: steeds paraat
+ geen plaatsverlies in magazijn
+ betrouwbaarder dan een aggregaat want geen overbrenging, viervoudig gelagerd
+ stabieler door minimaal krachtkoppel
+ hoger toerental 18.000 tr.min immers horizontale motor
+ pneumatisch gestuurd om ook horizontaal te werken (ingewerkte scharnieren vb soss)
+ geen verlies van bereik immers uiterst vooraan

B) Freesmotor met meegaande wisselaar

voordelen:
+ bereik van 1400 mm
+ keramische lagers
+ stabiel: positie rechtstreeks op de z-slede, dicht tegen arm in het midden van de geleidingen voor minimaal krachtkoppel
+ motorisch gekoeld (in optie vloeistofgekoeld)
+ wisselen tijdens booroperatie of slotgat/scharnierbewerking
+ meegaande wisselaar voor wisseling ter plaatse

VOORBEELD COMPOSITIE MET TWEE MOTOREN  DIE TEGELIJKERTIJD WERKEN

 


De verticale freesmotor als de vijfasser hebben aparte z-slede's zodat ze onafhankelijk werken. De motoren zitten direct aan de Y arm constructie en niet aan een boorbalk voor hoge stabiliteit. Eveneens zijn er twee invertoren voorzien zodat de ene freesmotor kan afremmen terwijl de andere al opstart. Elke motor heeft zijn eigen meegaand magazijn zodat ze ter plaatse kunnen wisselen terwijl de andere motor aan het werken is.

CE WETTEN VEILIGHEID

Van bij het ontwerp van de Project 4000 werd er rekening gehouden met de laatste nieuwe veiligheidswetten: CE. De volledige kop is afgeschermd. Eveneens zorgt deze afscherming voor minder geluidsoverlast.

De Project 4000  voldoet volledig aan de CE veiligheidswetgeving en is uitgerust met tapijten vooraan..

De bescherming rondom is voorzien van gaten gemaakt zodat U ook doorheen de CE afscherming kunt kijken. Door het uitgekiende ontwerp van de veiligheid kan de machine steeds in twee zones werken.

AFWERKEN VAN PVC OP RONDE KANTEN

Men kleeft de PVC band (eventueel voorgelijmde bandjes) op de plaat. Met een speciale frees wordt er dan langsom gefreesd volgens de zelfde baan waarmee je de plaat uitgefreesd hebt (enkel een grotere compensatie).
      

De Project 4000 kan ook de schuifgeleiders voorboren op de juiste plaats, wat niet met klassieke machines kan gebeuren en veel tijdverlies meebrengt

GROTERE LENGTE

Een nuttige lengte van 5200 mm (nuttig tussen de aanslagen) met een koers van bijna 6.000 mm is mogelijk als optie.

zone werking: lengte kan langer als opgegeven
in de technische gegevens van de machine staat de max. afmeting waarmee er in 2 zones (links en rechts) pendelend kan gewerkt worden. Maar de max lengte kan tot bijna de helft van de machine zijn, dan gaat de machine automatisch in een pauze op moment dat de bewerking
buiten de veiligheidszone zal komen, en wacht dan tot de bedienaar in de andere zone het werkstuk heeft geladen en op start heeft gedrukt, dan gaat de machine verder werken.
Zo kan men in de programmatie zo veel mogelijk bewerkingen eerst uitvoeren in de veiligheidszone, en op het laatste de bewerkingen erbuiten. Voorbeeld: bij deuren: eerst het slotgat frezen + kruk- en cilindergaten, dan de onderste en middelste scharnier zodat men tijdens al die bewerkingen de tijd heeft om in de andere zone het werkstuk te plaatsen en op start te drukken, zo zal de machine niet in automatische pauze moeten gaan.

STANDAARD CAD-CAM :                       MASTERWORK

GRAFISCH PROGRAMMA VOOR MACHINESTURING CN12 MASTERWOOD


Men tekent de vorm in het CAD gedeelte en geef dan de juiste freesinformatie in het CAM gedeelte.
Omschrijving mogelijkheden:

Alle vormen vrij te tekenen en daaraan freesbanen aan toekennen
Met een korte greep uit de teken mogelijkheden:
Tekenen van rechte lijnen met begin- en eindpunten opgeven, of de lengte en hoek opgeven, begin en eindpunten bepalen vanuit de 4 hoekpunten met referenties, zo kan er direct een parametrisch programma aangemaakt worden.
Bogen tekenen op 8 verschillende manieren (vb. boog met 3 punten, boog met straal…)
Rechthoek, cirkel en ellips
Kopiëren, verplaatsen, spiegelen, roteren, verschalen, verwijderen
Afronden van hoeken, segment-verdeling op rechten en bogen
Lijnen breken en verbinden
Rondom affrees functie met nulpunt verschuiving
Verschillende soorten snapfuncties, vb. snappen naar een center van een boog
Offset (evenwijdige) lijnen of figuren tekenen
Hoeken en afstanden meten
Tekenen in rooster of grid

Boormenu: enkelvoudig en meervoudig (vb. rijboring) boren, zowel horizontaal als vertikaal, boren onder hoek (x-y) of in een cirkel of segment
Vertraging opgeven bij het doorboren
Boren met index aggregaten, zowel recht als onder elke hoek.
Automatische optimalisering van boorpatroon
Parametrisch boren
Groefzagen

Undo functie (laatste operatie(s) ongedaan maken) of omgekeerd.
In verschillende werkvlakken werken
Printen van de tekening
Verschillende zoomfuncties

Vacuümcups positionering
Rechtstreeks toegang tot gereedschapsconfiguratie, en aanpassing mogelijk
Import van iso programmatie
Import van voorgeprogrammeerde figuren (scharnieren, slotplaten, enz.)
DXF import en manueel freesbanen toekennen
DXF import met laagnamen; de freesbanen worden automatisch toegekend
Bewerking machinering en volgorde bepaling
ISO codes aanmaken
Programma controle
Tijd evaluatie

OPLEIDING IN SAMENWERKING MET VDAB EN OPLEIDINGSCENTRUM HOUT
DV Special Machines geeft onbeperkt programmatieopleiding in het VDAB Trainingscentrum van Mechelen voor de CN12 (en oudere versies) en CADCAM. Gedurende het eerste jaar bestaat deze sessie uit 2 à 3 dagen (gespreid) en wordt gevolgd voor de levering van de machine.  Deze opleiding kan achteraf (na de levering) onbeperkt gratis herhaald worden voor een eventuele opfrissing, verdere perfectionering of als instructie voor eventuele nieuwe werknemers. Tevens bestaat de mogelijkheid, afhankelijk van het paritair comité waarin uw bedrijf gecatalogeerd wordt, de gevolgde lesuren van de arbeiders te recupereren. Na de levering van de machine voorzien wij tevens een intense 3 daagse praktijkgerichte opleiding bij de klant zelf.

Deurenuitvoering :
Indien de machine geleverd wordt in een binnendeuruitvoering, krijgt de klant ook gratis de beschikking over onze uitgebreide deurenmacro. Deze deurenmacro wordt door onze mensen gedurende drie volle werkdagen geheel aangepast aan de behoeftes van uw bedrijf.
MEEGELEVERDE PROGRAMMATUUR EN WERKVOORBEREIDING

Vermits DV SPECIAL MACHINES gespecialiseerd is in cnc gestuurde machines zijn er heel wat programma's ontwikkeld om de werkvoorbereiding te vereenvoudigen. Een kopie van deze programma's kunt u gratis bekomen bij aankoop van een machine. Als klant bekomt u trouwens een gebruikersnaam en paswoord zodat u er een heel aantal kunt opladen van onze klanten website. Uiteraard kunnen deze programma (tegen vergoeding) aangepast worden aan uw vereisten. MasterCabinet wordt nu standaard bijgeleverd.

BESLUIT

Laat ons even de voornaamste voordelen opnoemen van de Project 4000:

Darmloos vacuümsysteem voor een flexibele tafel
Aanslagen in de tafels zodat tafels dicht tegen elkaar kunnen
CADCAM met DXF invoer standaard op meerdere lagen
Sturing onder Windows met vaccuümcup positionering en sleutelvrij te kopiëren voor op bureel, thuis en bij de werknemer thuis (optie aflezing posities op de werkbalken)
Stabiliteit (Grote dimensies van de arm, bati driehoekstructuur en geen buizenstructuur, freesmotor  binnen de arm in uiterste positie, doordachte montage zijdelingse aanslagen, aanslagen in de tafels aan vier kanten ondersteund)
Boorgroep is een massieve brede blok (geen minder stabiele plaat) waaraan de motor hangt zonder tussenstuk en binnen de geleidingen (niet buiten de ondersteuning)
boorgroep met 19 verticale boren steeds 6 horizontaal
Boren tijdens het wisselen van een frees mogelijk
Horizontaal frezen (vb slotgat of scharnieren) tijdens het wisselen van een frees mogelijk
Horizontale (zonder overbrengingen) freesmotor met vier kogellagers voor slotgat stabiele ophanging vlak bij de arm, deze motor is pneumatisch verstelbaar op 2 standen
Profibus technologie: coax kabel voor bedrijfszekere communicatie
Werkstukhoogte 200 mm met freeslengte van 210 mm doorfrezen in midden van plaat
Werkstukhoogte maximaal 200 mm
Freesdiameters tot 240 mm (Magazijn tot 16 plaatsen achteraan)
Grote keuze wisselaars: meegaand met motor (tot 10 plaatsen met 180 mm freesdiameter) of meegaand met arm (12 of 16 met 240 mm freesdiameter)

Daarom is de Project 4000 de ideale machine voor hen, die snel en juist platen willen boren (horizontaal als verticaal) alsmede groeven zagen en serieus freeswerk willen uitvoeren. Vermits men ook een deurenversie kan bekomen,  kan men wel spreken over een zeer flexibel bewerkingscentrum.

ALGEMEEN

 

De Project 4000 geeft U een enorme productieverbetering. Uw boorwerk kan nu computergestuurd snel en exact uitgevoerd worden. Terwijl de machine razendsnel de boringen en het freeswerk uitvoert, kunt U reeds het volgende werkstuk klaar leggen en het vorige wegleggen. En dit alles met een minimum aan instellingen op een eenvoudige manier waardoor U een maximaal rendement bekomt.

Contacteer ons voor meer informatie over deze grote technologische sprong in de toekomst... Uw toekomst!

 

De illustraties en technische gegevens zijn geenszins bindend. Eveneens is niet alles standaard wat getoond wordt en kunnen er bepaalde elementen enkel als optie in meerprijs bekomen worden.  De fabrikant behoudt zich het recht voor hieraan wijzigingen aan te brengen omwille van technische, commerciële of organisatorische redenen. De hoofdkenmerken van de machine blijven steeds gerespecteerd. Bepaalde delen (veiligheden,...) kunnen veranderen overeenstemmend de geldende wetgeving.
PROGRAMMATIEVOORBEELDEN

Deze en andere programma’s kunnen gekopieerd worden van onze website op het internet voor onze klanten omdat deze verzameling steeds vergroot


DEUREN

 

PROGRAMMA: BEKASTING DEUREN

PROGRAMMA: LIJNFIGUREN
RONDE RAMEN

PROGRAMMA: KORFBOOG

PROGRAMMA: Korfboog_3centers_ovaal

PROGRAMMA: VALSE CENTER

PROGRAMMA: ELLIPS FREZEN


PROGRAMMA: GLASLAT ROND

PROGRAMMA:GLASOPENINGRECHT

PROGRAMMA:GLASOPENING ROND

PROGRAMMA: NAPOLEONPLATBAND

PROGRAMMA: NAPOLEONPLATBAND


PROGRAMMA:OPENING WERKBLAD

PROGRAMMA: REGELNAPOLEON

PROGRAMMA: RONDFREZEN

PROGRAMMA: SEGMENTBOGEN

PROGRAMMA:SEGMENTBOGEN MEERDERE REGELS

PROGRAMMA: SEGMENTBOGEN HOEK

KASTEN
PROGRAMMA: BORING PAR KOP EN BODEM EN SEPARATIES

PROGRAMMA:BORING PAR ZIJKANT

PROGRAMMA:BORING PAR ZIJKANTEN MET MID_BODEMS

PROGRAMMA: POTSCHARNIEREN

PROGRAMMA: R_hoekjes_nr2

linkse bovenhoek in detail:

PROGRAMMA:WERKBLADEN ALLERLEI VERBINDINGEN

 

AANPASSING DOOR PARAMETERS TE VERANDEREN (éénvoudig,zie programma)

VOORBEELD VOOR VERSTEK TE FREZEN EN AANTAL BLADVERBINDERS OP GEVEN,

OOK VOOR VALS VERSTEK, BLADVERBINDERS BLIJVEN HAAKS OP HET VERSTEK.

PROGRAMMA: TRAPBOOMVOORBEELD

PROGRAMMA: VOORBEELD TREDE


 

 

 

 

 

 

 

 

var MenuBar3 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar3", {imgRight:"SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"}); var MenuBar4 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar4", {imgDown:"SpryAssets/SpryMenuBarDownHover.gif", imgRight:"SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"}); //-->